Paardenliefhebbers kennen het ongetwijfeld en hebben het waarschijnlijk al eens gebruikt: Cowboy Magic. Hét wondermiddel waarmee je zelfs de meest eigenwijze staart van je geliefde viervoeter schoon en glanzend krijgt. Ik zelf sta regelmatig versteld van de resultaten, en heb altijd een fles in de poetskist van mijn witte-smeerbal-ruin zitten. Zo ontstond bij mij de vraag; zou het mijn eigen haar ook zo’n boost geven?

Zijn die producten wel geschikt voor mensenhaar?
De website van Cowboy Magic zegt het volgende:

”Yes. Our Shampoo, Conditioner and Detangler & Shine will condition and restore moisture and shine to the hair. Many salons purchase and use COWBOY MAGIC® products on their clients with outstanding results.”

Bron: FAQ’s Cowboy Magic

‘Outstanding results’, dat klinkt goed! Dat wil ik wel eens proberen…

De producten die ik gebruikt heb:

Deze diashow vereist JavaScript.

Ik heb ervoor gekozen de Rosewater Cowboy Magic shampoo & conditioner te testen op mijn haar.

Rosewater Shampoo info
Deze shampoo is zeer geconcentreerd. Je hebt dus maar een heel klein beetje nodig. De fles bevat maar liefst 946 ml! Daar ga je natuurlijk rap doorheen wanneer je het voor je paard gebruikt, maar je eigen haar kan er maanden mee doen. De shampoo beloofd te beschermen tegen het verbleken van je haar door zonlicht, en maakt je manen haren makkelijker doorkambaar. De Rosewater shampoo zou geschikt zijn voor de gevoelige huid. Het product is gemaakt van o.a. zijdeproteïnen, aloë vera, honing, panthenol en kruidenextracten zoals rozenwater, rozemarijn, tijm, kamille, mint en lavendel.

Rosewater Conditioner info
Ook de conditioner fles bevat, net als de shampoo, 946 ml. Ook dit product is heel geconcentreerd. Cowboy Magic beloofd dat je haar na het gebruik van deze conditioner schoon, heerlijk zacht en beter doorkambaar zal zijn. Veel dezelfde tekst die ook op de shampoo fles staat, dus. 🙂

Eerste reactie na gebruik: Wow, wat een volume!

Wat vind ik van de shampoo?
Ik was mijn haar normaal gesproken met een product zonder silliconen/parabenen/etc. Mijn haar voelde na het gebruik van de Cowboy Magic producten ‘lichter’ dan normaal; waarschijnlijk omdat de oliën op mijn hoofdhuid veel heviger weggewassen zijn dat mijn gebruikelijke shampoo doet. De shampoo voelde prettig aan, maar was duidelijk agressiever op mijn hoofdhuid dan ik gewend ben.

Wat vind ik van de conditioner? 
De conditioner is erg fijn, wat ik ook al wel verwacht had. Paardenhaar is natuurlijk vrij stug, dus de conditioner is echt voedend en verzachtend. Mijn haar voelde super glad aan onder de douche en was lekker zacht nadat ik het gedroogd had.

Het oordeel:
Als je een keer een speciale gelegenheid hebt en je haar een volume boost wil geven, is Cowboy Magic zeker een aanrader! De shampoo zou ik echter niet gebruiken als ‘vaste’ shampoo. Deze is toch vrij sterk en ik denk dat mijn haar daar van zou uitdrogen. Wat wel zou kunnen, is dat je de shampoo eerst verdunt met wat water. De conditioner is super rijk en verzachtend, en die zal ik zeker vaker gaan gebruiken!

De producten zijn wel wat aan de prijzige kant. Maar wanneer je het voor je eigen haar gebruikt in plaats van voor je paard, hoef je echt maanden geen shampoo / conditioner meer te kopen! En dat maakt het eigenlijk heel voordelig.

Zou jij je haar durven wassen met een paardenshampoo? 

xoxo,

Anne-Wil