Soms kom je een recept tegen, en blijkt het zo lekker te zijn, dat je het een paar dagen later weer staat te koken. En, in mijn geval, dat je er een blog aan wilt wijden. 😉

Deze vegan tikka masala is echt verrukkelijk. De saus maak je zelf, from scratch, en er is geen potje in de supermarkt wat daar aan kan tippen. Credits geef ik aan Merel, van Blackbirds and Cakes. Ik ben afgelopen week op haar blog terecht gekomen, en ik adviseer je zeker een kijkje te nemen wanneer je net als ik houdt van lekker eten. Dit recept kwam ik op haar blog tegen, en besloot ik uit te proberen. Ik heb een paar kleine aanpassingen gedaan, naar mijn eigen smaak, en deel het nu graag ook met jullie!

AirBrush_20180610194509.jpg

Ingrediënten:
Dit recept is genoeg voor 2/3 personen. Wij vinden het zo lekker, dat we het allemaal met z’n tweetjes opeten!

De gemarineerde kip
– 160 g kipstukjes van Vivera
– 1 el garam masala (TIP: Jonnie Boer)
– 1 el kurkuma
– 1 el komijnpoeder
– 1 tl paprikapoeder
– 1/2 tl zout
– Sap van 1 flinke citroen
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 tl sambal (of meer naar smaak)
– 2 el gesmolten kokosolie
– 5 el kokosyoghurt (TIP: Albert Heijn huismerk is erg lekker!)

De saus
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 400 ml kokosmelk
– 3 el soyasaus
– 1 el garam masala

De pickeled komkommer
– 1 komkommer
– 6 el appercider azijn
– 1 el ahornsiroop

Overig
– 150 gr rode rijst
– 150 gr pandan rijst
– olijfolie of kokosolie
– handje verse peterselie
– 2 el sesamzaadjes

Bereiding:

– Doe de rode rijst en de pandan rijst samen in een kom. Zet onder water, en laat even staan terwijl je de volgende stappen uitvoert.

– Meng alle ingrediënten voor de gemarineerde kip in een schaaltje, en laat tenminste 30 minuten staan.

– Verwijder de schil van de komkommer. Snijd de komkommer in slierten met behulp van een dunschiller, meng met de overige ingrediënten voor de pickeled komkommer en zet ook deze minimaal 30 minuten opzij.

– Giet de rijst af en spoel de rijst met koud water. Vul vervolgens een pan met ruim water en kook de rode rijst en de pandan rijst samen in de pan gedurende 15 minuten. Giet daarna de rijst af en laat zonder deksel tenminste 5 minuten uitstomen.

– Verhit ondertussen olijfolie of kokosolie in een pan op middelhoog vuur, voeg de kipstuckjes en marinade toe en bak ongeveer 4 minuten.

– Voeg de ingrediënten voor de saus toe aan de pan met de kipstuckjes en breng aan de kook. Ruikt het al lekker? Hier wel!

– Laat de saus ongeveer 15 minuten op een laag vuurtje pruttelen. Hak ondertussen de peterselie fijn en rooster eventueel de sesamzaadjes zonder olie kort in een koekenpan.

– Verdeel de rijst en saus over 4 borden, serveer met peterselie, sesamzaadjes en de uitgelekte pickeled komkommer.

Eet smakelijk!

Vergeet niet een kijkje te nemen op Merel’s blog, Blackbirds and Cakes. Ze heeft nog veel meer heerlijke recepten die absoluut het proberen waard zijn! 

xoxo,

Anne-Wil