Wanneer ik mijn vriend vraag een lunch in elkaar te flansen gaat hij altijd op zoek naar nieuwe recepten. Vandaag kwam hij met deze, en lekker dat het is! Ik wil het recept dan ook graag met jullie delen.

De hoeveelheden in dit recept zijn voldoende voor 2-3 personen. De bereiding is super makkelijk en kost je ongeveer 20/25 minuten.

475896905.jpg

Ingrediënten: 

150 gr. quinoa
2 zoete aardappelen
1 blik kikkererwten
2 rijpe avocado’s
1 teen knoflook
2 el. tahin
4 el. olijfolie extra virgine
1 citroen of limoen
verse peterselie
peper & zout

 
SKU0186_RCB_Step_BC_dish_name_8962

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de zoete aardappel en snijd deze zonder de schil te verwijderen in stukken van 1 bij 1 cm. Doe de zoete aardappel in een kom met twee el. olijfolie, en een snufje peper en zout. Verspreid over een met bakpapier belegde bakplaat en bak de zoete aardappel gedurende 15 min. in de oven tot deze zacht is. Keer eenmaal om tijdens het bakken.
  2. Kook ondertussen de quinoa in 10 min. gaar volgens de aanwijzingen op het pak. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de avocado in blokjes en hak de peterselie fijn.
  3. Bereid de dressing. Doe 2 el. olijfolie, 2 el. water en 2 el. tahin in een klein schaaltje. Mix dit door elkaar. Pers er een knoflook teen boven uit, en roer dit samen met wat citroen/limoensap door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Laat -eventueel- de zoete aardappel en quinoa afkoelen. Voeg vervolgens alle ingrediënten samen en voeg dressing toe naar smaak.

TIP: Je kunt deze quinoa salade zowel warm als koud eten. Het gerecht is super geschikt om mee te nemen naar je werk voor tijdens je lunchpauze.

ENJOY!

Smaakt naar meer? Weg met de kleffe boterham: 5 brood-vrije lunch tips!