Eerder schreef ik al over mijn liefde voor herfst fashion en deelde ik met jullie mijn herfst-inspired make-up look en out-fit. In dit artikel vertel ik jullie hoe ik mijn kledingkast klaarmaak voor de herfst en deel ik met jullie mijn tips & tricks voor het bewaren van je zomeritems.

VOORBEREIDING
Zorg dat je de volgende dingen gereed hebt:

– Een opbergdoos voor je zomeritems
– Een tas/doos voor items die je weg wilt geven
– Een tas/doos voor items die je weg wilt gooien

CLEAR OUT
Allereerst begin ik met het uitzoeken van mijn kledingitems. Daarbij stel ik mijzelf de volgende vragen:

– Wat wil ik (blijven) dragen tijdens de herfst?
– Wat zal ik waarschijnlijk niet meer nodig hebben tot de lente?
– ‘Past’ dit item bij het komende seizoen? Ik draag bijvoorbeeld eigenlijk bijna geen wit meer tijdens de herfst, dus mijn witte lange broeken worden opgeborgen. 
– Zijn er items die ik deze zomer eigenlijk niet meer gedragen heb, die ik misschien weggeven/weggooien kan?

Vergeet niet om ook je schoenen mee te nemen in deze overwegingen!

Vervolgens verdeel ik de items die niet in mijn kast blijven in de daarvoor klaargezette doos/tas.

KAST INDELEN
The fun part! Het indelen van je kledingkast. Eerder opgeborgen truien en andere, warmere kledingstukken komen weer terug in mijn garderobe. Ik heb maar weinig ruimte in mijn kledingkast -lees: twee planken en een rekje-, maar door het slim in te delen past het prima!

In een komend artikel zal ik mijn tips & tricks met jullie delen over hoe je je kledingkast slim kunt inrichten, so stay tuned! 

OPBERGEN ZOMERITEMS
Je wilt natuurlijk dat je favoriete zomeritems goed de winter doorkomen. Belangrijk is om te zorgen voor:

– Een schone, vocht en stofvrije, goed afsluitbare plastic opbergdoos.
– Gebruik géén karton, dit trekt motten aan.
– Was de kleding voor je het opbergt zonder wasverzachter, die geuren kunnen motten aantrekken.
– Zorg dat de kleding volledig droog is wanneer je het opbergt, en vouw ze netjes op.
– Bewaar de kleding in een koele, donkere, goed geventileerde en droge ruimte. Vermijd indien mogelijk garages, kelders en stoffige zolders.
– Ik vind het fijn om gedroogde lavendel, rozemarijn, of munt in een zakje te doen en dit tussen de kleren te leggen. Niet alleen zorgt dit voor een prettige geur wanneer je de doos een halfjaar later weer openmaakt, het is ook een natuurlijk bestrijdingsmiddel tegen ongedierte!
– Schoenen berg ik apart op in een lade van mijn ladekast. Deze kun je echter ook prima in een opbergdoos bewaren, mocht je dat willen.

WEGGEVEN / WEGGOOIEN
Zorg dat je de items die niet meer draagbaar zijn direct weggooit, zodat je niet blijft zitten met een rommeltje. Items die nog draagbaar zijn, maar jij zelf niet langer leuk vindt/past, kun je weggeven aan vrienden of familie, of een goed doel. De kringloop winkels is ook vaak blij met dit soort items. 🙂

Weet je niet zeker of je iets wilt houden of weg doen? In een komend artikel deel ik met jullie mijn tips over hoe je kunt bepalen of het wel of niet de moeite waard is een kledingstuk te bewaren.

Na deze hele onderneming is het tijd om jezelf te belonen door lekker te ontspannen op de bank met een drankje.. Ik ga voor een heerlijke zelfgemaakt pumpkin spice latté! ❤

cosy-620x350.png